Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
piotr langa majunia mala Wojciech Swies pawel kowalski (4134 niezalogowanych)
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
vanessa 30 napisał:
Dociera do Ciebie człowieku, że musiałam dostarczyć dokumenty.....
Ja miałam taką sytuację i koniec, kropka

Tak potwierdzam,ze dokumenty powinny być złożone wraz z rozliczeniem
Miałam podobną sytuację i otrzymałam pismo z urzędu,że aby zaliczona była ulga muszę przesłać do urzędu dokumenty ,które kwalifikują mnie do niej
Zycze powodzenia i pozdrawiam

Ja nic na to nie poradze Vanessa ze nie zawsze blondynka kolor wlosu ma jasny!!! Przeczytaj co napisalas a potem czlowiekuj mi tutaj.

Monia troszke to dziwne co piszesz teraz ale ok. Jedna sprawa to juz nie bedzie normalne rozliczenie tylko Wasze zazalenie na decyzje urzedu skarbowego a to jest lekka roznica.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
Ty jesteś klage do pana boga.........
Monia potwierdza, to co ja napisałam, a Ty znowu swoje......
Monia pisze dziwnie ,ja czytam dziwnie....
A może to Ty nie chcesz się przyznać do swojego błędu , co kzk????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
vanessa 30 napisał:

Vanessko fajnie ze masz swoje zdanie i trzymasz sie go ale podatki to powazna sprawa by sobie tylko tak gadac.Oczywiscie podyskutowac zawsze z Toba moge ale o pogodzie czy filmie w kinie ale nie o tym co jest napisane czarno na bialym w ustawie podatkowej tutaj. Staram sie pomoc dziewczynie w jeden rozsadny sposob jaki znam czyli zagladajac do zrodla (skatt)- bo ja tak mialam to nie wsprawach urzedowych Vanesso! Dostalas jak wiekszosc z nas pismo z prosba o udokumentowanie swoich odliczen(ulg) ale grubo przed uplywem terminu 21.10.2009 dlatego sie dziwie ze Monia dostala takie pismo teraz!!! POWTARZAM JESZCZE RAZ TO JUZ NIE CZAS NA ROZLICZENIE TYLKO NA ZAZALENIE I ODWOLANIE OD DECYZJI URZEDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przeczytajcie dobrze SKATTEOPPGJØR 2008- ponizej jest napisane ORDINÆR LIKNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
krolestwo za konia napisał:
vanessa 30 napisał:

Vanessko fajnie ze masz swoje zdanie i trzymasz sie go ale podatki to powazna sprawa by sobie tylko tak gadac.Oczywiscie podyskutowac zawsze z Toba moge ale o pogodzie czy filmie w kinie ale nie o tym co jest napisane czarno na bialym w ustawie podatkowej tutaj. Staram sie pomoc dziewczynie w jeden rozsadny sposob jaki znam czyli zagladajac do zrodla (skatt)- bo ja tak mialam to nie wsprawach urzedowych Vanesso! Dostalas jak wiekszosc z nas pismo z prosba o udokumentowanie swoich odliczen(ulg) ale grubo przed uplywem terminu 21.10.2009 dlatego sie dziwie ze Monia dostala takie pismo teraz!!! POWTARZAM JESZCZE RAZ TO JUZ NIE CZAS NA ROZLICZENIE TYLKO NA ZAZALENIE I ODWOLANIE OD DECYZJI URZEDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przeczytajcie dobrze SKATTEOPPGJØR 2008- ponizej jest napisane ORDINÆR LIKNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie przejmuj się kzk...
Dziad swoje,baba swoje kurde mówic dziesięć razy o oni swoje...tak jak z jazdą polskimi samochodami
inne dokumenty oprócz zarobków współmałzonka składa sie na żądanie skatu...zapierwszym razem jeszcze akt slubu i nie koniecznie wspólny meldunek bo on jest bardziej potrzebny do rodzinnego...a jak ktoś chce sie wyrwać przed orkiestre i składa,to prosze bardzo ale nie wprowadzać innych w błąd....rozliczałam sie juz kilka razy i tu i w polsce na statusie pendlera i troche wiem a co niektórzy wymyslaja swoje przepisy...ulgi sie nanosi na rozliczenie a nie wysyła wszystkich potwierdzeń...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
Ulgi się nanosi na rozliczenie i dopina dokumenty.........
Baba swoje..........ja tez swoje,
Bo po co czekać ,aż urząd się znowu o nie będzie upominał ?
Rozliczałam się również już parę razy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
vanessa 30 napisał:

No własnie...po co czekac...a tu chodzi o to,ze nie jest to przymus...skatt tego nie wymaga..
i o to chodziło co niektórym....a w tym przypadku podejrzewam,ze nie uwzględnili 2 klasy...z powodu braku zaswiadczenia o dochodzie który akurat jest wymagany odrazu przy rozliczeniu...chyba,ze sie mieszka na terenie norwegii ale to juz inna inszość..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Oj B.K. nie kłuć się
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
vanessa 30 napisał:

I bardzo dobrze!!!! Wiec nie jest bledem wyslanie rozliczenia bez udokumentowania ulg???Mozna poczekac az urzad sam o nie sie upomni???Prawda jest ze Skatt moze poprosic o udokumentowanie ale nie musi i uzna nam nasze rozliczenie?
Pozdrawiam serdecznie i zycze zalozycielce watku pozytywnego rozpatrzenia zazalenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
retier1 napisał:
Oj B.K. nie kłuć się

A tobie co???masz dzisiaj dzięń dobroci dla społeczeństwa...czy byłes u spowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...troche z innej beczki!
przypomnialo mi sie,moje pierwsze rozliczenie ze skatt.
nie wiedzialem jak wypelnic selvangivelse i wyslalem czysty arkusz,a do tego dolaczylem moje odliczenia na zwyklej kartce w kratke!
w pazdzierniku dostalem pismo ze skatt,o informacje co to jest?!
no i zaczalem sie tlumaczyc...a bylo z czego.
koniec-koncow,dostalem przelew z calkiem sympatyczna suma,z ktorym musialem udac sie do banku i sam go sobie przelac na moje konto!

nie jest to takie straszne.a strasza tym firmy,ktore 'pomagaja' w rozliczaniu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok